beesik 23.10.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 Poszukuję osób budujących taki domek.Chętnie zapoznam się ze wszyskimi opiniami.NEPTUN - DOMUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 26.10.2004 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Czyżby nie było nikogo, komu się ten domek podoba ? Będę wdzięczny za wszystkie opinie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 26.10.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 domek mi się podoba! moim zdaniem pomieszczenia są funkcjonalne, plusem jest zadaszony taras i kominek na tarasie! powodzenia w realizacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 05.11.2004 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 podciągam trochę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 02.01.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witam !!!! Mam pytanie :czy ktoś z koleżanek i kolegów buduje dom Neptun z pracowni Domus ???? Interesuje mnie wszystko co dotyczy tego domku . Pozdr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 25.01.2005 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 a ja witam z Krakowa i też buduję taki domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 26.01.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Witam !!!! No wreszcie ktoś się odezwał .Dziękuję . Napisz na jakim jesteś etapie budowy . My mamy zamiar dopiero zaczynać . (początek lata) . Interesuje mnie wszystko (problemy z budową ,czy są błędy w projekcie ,itp ) pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 27.01.2005 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 też zaczynam budować w lecie. Na razie mam zrobioną adaptację projektu. Oprócz moich sugestii architekt zauważył, że kominy są za blisko kosza. Niby można je tak zrobić, ale mogą być kłopoty z uszczelnieniem. A Ty masz jakieś uwagi?? Ostatni dzwonek na poprawki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 27.01.2005 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 poprawka: jeden komin (ten od kotłowni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 27.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 witam !!!! Ja za kilka dni oddaje projekt do adaptacji . Napisz coś więcej o tym kominie to zwrócę uwagę u siebie . Czy dokonywałeś jakiś zmian w projekcie ??? Co ci się nie podoba w nim ???? Dla mnie salon mógłby byc troszeczkę większy ,ale otwarta przestrzen na kuchnię i korytarz optycznie powinna go powiększyć . Wyrzucam tez kominek na zewnątrz . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 27.01.2005 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 komin rogiem wchodzi do kosza, a prznajmniej byłby na tyle blisko, że zrobienie obróbek blacharskich będzie skomplikowane a każde rozszczelnienie będzie groziło przeciekami.Co do zmian, to jest ich cała lista, ale najważniejsze to poszerzenie domu o 120 cm aż do uzyskania symetrii (garaż będzie trochę szerszy).Po za tym w związku z lokalizacją w stosunku do stron świata przeniosłem kominek na ścianę pomiędzy salonem a sypialną oraz powiększyłem okna (ze 120x120 na 140x140).Likwidujesz kominek wewnętrzny??A jakie Tobie przychodzą sugestie do głowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 27.01.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witam !!!! Likwiduje kominek ,ale ten który jest na zewnątrz na tarasie bo wydaje mi się zbędny . A dlaczego ty przenosisz kominek na inna ścianę ??? Jak masz usytułowaną działkę ??? U nas wjazd na działkę jest od strony południowej więc stąd ten projekt . Napisz prosze więcej o zmianach które zrobiłeś w projekcie .Może i nam się to przyda bo jesteśmy jeszcze przed adaptacją . Prawde mówiac my nie robimy prawie żadnych zmian . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PET 11.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witam !!!! Likwiduje kominek ,ale ten który jest na zewnątrz na tarasie bo wydaje mi się zbędny . A dlaczego ty przenosisz kominek na inna ścianę ??? Jak masz usytułowaną działkę ??? U nas wjazd na działkę jest od strony południowej więc stąd ten projekt . Napisz prosze więcej o zmianach które zrobiłeś w projekcie .Może i nam się to przyda bo jesteśmy jeszcze przed adaptacją . Prawde mówiac my nie robimy prawie żadnych zmian . pozdr D.RZ Mam zamiar wystartować z tym samym projektem (Neptun). Przeczytałem dyskusję i mam pytanie o kolejne problemy tzn. co się pojawiło po styczniu 2005. Jakie zmiany ostatecznie wprowadziłeś do projektu itp. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 11.08.2005 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Jak do tej pory, to żadnych zmian więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nulka 04.09.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Witajcie,od kilku dni jestesmy posiadaczami projektu Neptun. Budowe planujemy rozpoczac w przyszlym roku w Tomaszowicach (ok. 10km na polnoc od Krakowa). Mam w zwiazku z tym pytanie do beesika. Czy byloby mozliwe odwiedzenie Twojej budowy i wymiana doswiadczen (ekipy, koszty itp), ew. jakis kontakt mailowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beesik 13.09.2005 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 wysłałem kontakt na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 12.12.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Witam wszystkich budujacych Neptuna! Mam pytanie, szczegolnie do bardziej zaawansowanych w budowie, co myslicie oknach na poddaszu. Czy w pokojach, gdzie sa tylko okna polaciowe, nie beda one przez wieksza czesc wiosny i jesieni zachlapane deszczem? boshena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 13.12.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Witam !! Przyznam że nie bardzo rozumię twoje pytanie .Co rozumiesz przez określenie zachlapane deszczem ??? Na wszystkie okna dachowe pada deszcze raczej tak samo i pewnie częściej trzeba będzie je przetrzeć wilgotną szmatką z dodatkiem płynu do szyb i tyle . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tezet 02.01.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 witajcie już w 2006 własnie znalazłem Wasz projekt "Neptun". Mam problem z wyborem projektu i dlatego skaczę po różnych wątkach myśląc, że już wybrałem właśnie ten ostateczny projekt. Neptun spełnia wszystkie nasze wymagania ( drobne zmiany to odwrócenie salonu)Mam kilka pytań do tych co już realizują i będą realizowali ten projekt. Jak ukaładała się Wam współpraca z pracownią?W którą stronę beesik przesunąłeś komin zawadzający o kosz?Gdzie można obejrzeć już wybudowany lub budowany neptun?Czy tylko okna połaciowe to dobry pomysł w dwóch pokojach na górze?Czy ktoś próbował zrobić tam lukarny? będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i poświęcony czas błądzący we mgletezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 03.01.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Hej. No wlasnie, tez mnie mecza te okna polaciowe. Tez sie zastanawiam jakby to bylo, gdyby je zamienic na lukarny. Ale wtedy to raczej bym szukala innego projektu. Z drugiej strony polaciowe okna daja wiecej swiatla (jesli nie sa zasypane sniegiem) niz lukarny. Inny problem to suszenie prania. Mam dwojke dzieci, co dzien pelna pralke prania i absolutnie dosyc zawadzania glowa (i wzrokiem) o suszace sie barchany w lazience I jeszcze jedno co mnie powstrzymuje przed wyborem Neptuna to to, ze nie ma tam milego miejsca na ustawienie duzego stolu Co do zmian postanowionych, to chcemy zrezygnowac z kominka zewnetrznego i przesunac wewnetrzny kominek tak, zeby konim nie biegl po scianie zewnetrzej. I troche zmienimy proporcje salonu, tak zeby spelnial audiofilskie wymagania. (Dokladnie jak, musimy jeszcze poczytac) Poza tym wszystkim jest to bardzo mily projekt. Mam pare orginalnych stron z projektu i widze, ze ma duzo przestrzeni. Poddasze ma po podlodze okolo 100 m! Pozdrawiam i Szczesliwego Nowego Roku. b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts